EXCLUSIV | Cătălin Bucur, din Atletico Textila: „Treaba cu arta și cu lumea teatrului a intervenit la ceva timp după ce am renunțat la fotbal”

27 07. 2024, 08:34

Cătălin Bucur face parte din echipa Atletico Textila, proiectul de la Pro TV. Actorul îl interpretează pe Mircea, sau cum îi spune antrenorul, Mirel. În trecut a jucat fotbal timp de opt ani și după ce s-a lăsat, s-a îndrăgostit de artă și teatru, după cum ne-a dezvăluit în interviul de mai jos.

Cătălin Bucur, actor în Atletico Textila: „Mi-am dorit mult când eram copil să reușesc în fotbal, însă nu cred că eram făcut pentru lumea aceea”

Cătălin, ai visat vreodată când erai mic să devii fotbalist? Sau ai fost dintotdeauna atras de teatru și artă?

Nu știu dacă era neapărat un vis. Mă gândesc că dacă era o dorință așa de puternică, se și întâmpla. Mi-am dorit mult când eram copil să reușesc în fotbal, însă nu cred că eram făcut pentru lumea aceea. Fizic și psihic nu eram construit pentru un sport de performanță, nu aș fi rezistat foarte mult. Opt ani, cât am practicat, au fost de ajuns.

Treaba cu arta și cu lumea teatrului a intervenit la ceva timp după ce am renunțat la fotbal. Deci, nici despre asta nu pot spune clar că a fost un vis, însă simt că în domeniul ăsta am mai mult mai multe de oferit, decât aș fi făcut-o ca fotbalist.

Mama mi-a povestit o întâmplare. Când eram micuț, pe la vreo cinci anișori, un vecin de la noi din bloc i-a spus într-o seară: “Să vezi că ăsta micu’ se face actor”. A aruncat un gând în univers.

„Cum nu prea sunt la curent, nu am căutat inspirație în fotbaliști”

Ai vreun fotbalist pe care îl admiri? De unde te-ai inspirat pentru personajul tău?

După ce am părăsit lumea fotbalului, m-am depărtat de fenomen. Nici acum nu sunt vreun mare microbist, însă îmi place să mă mai interesez. Cum nu prea sunt la curent, nu am căutat inspirație în fotbaliști. Ce m-a inspirat mai mult a fost mustața pe care mi-o lăsasem pentru un alt rol și care a devenit așa un soi de trăsătură de personaj.

Când făceam proba de costume am propus să îi dăm puțină culoare acestui personaj și să îl transportăm în anii ‘80. De acolo și banderola pe care o port la fiecare meci. Abia la meciul României cu Olanda din optimile EURO 2024 am văzut că și Memphis Depay poartă banderolă pe cap. Poate s-o fi inspirat el de la mine…

Ce ne poți spune despre personajul tău? Cum l-ai descrie în câteva cuvinte?

Nu știu dacă aș putea face o descriere fidelă, însă eu cred că e un personaj de coloratură, un personaj care ajută intrigii serialului și care îmbogățește lumea din Atletico Textila.

„Mi-ar plăcea foarte mult să apară și Gică Hagi sau Gică Popescu”

Ce personalitate a fotbalului românesc ți-ai dori să antreneze Atletico Textila într-un episod special?

Mi-ar plăcea foarte mult să apară și Gică Hagi sau Gică Popescu (Popescu e și numele de pe tricoul meu) într-un episod.

Ce echipă, din România, crezi că nu ar putea înfrânge Atletico Textila?

O să fiu rău și o să zic Dinamo, chiar dacă e echipa sufletului meu. Evident, e doar un scenariu fictiv. Ne-ar decima, având în vedere pregătirea noastră fotbalistică, însă ar fi frumos să jucăm un meci.

Foto: PR Pro TV